Siirry sisältöön

Miksi Silverskin on olemassa?

Blogi_Miksi Silverskin on olemassa

Lokakuun 27. päivä Suomessa vietetään kansallista tietoturvapäivää. Sen kunniaksi päätimme avata Silverskinin tarkoitusta ja toiminta-ajatusta kaikille kiinnostuneille. Pysykäähän turvassa!

Silverskin osana maailmankaikkeutta

Silverskin perustettiin vuonna 2009. Silloin elettiin hyvin erilaisessa maailmassa kuin nyt. Liiketoiminnan digitalisaatio on kuitenkin jatkunut koko Silverskinin olemassaolon ajan. Vaikka digitalisaatio muotisanana on hiipunut, perustuu yritysten arvon tuottaminen yhä useammin uuteen teknologiaan ja digitaalisiin ratkaisuihin. Nyt siihen ei vaan kiinnitetä niin suurta huomiota. On täysin normaalia maksaa puhelimella kaupassa tai julkisessa liikenteessä. Kaikkeen on oma sovelluksensa, oli kyse sitten kaupassa käynnistä, kodin valaistuksesta tai vaikka auton avaimista. Vastaavasti liiketoiminta digitalisoituu vauhdilla yritysten pyrkiessä tarjoamaan parempia ratkaisuja asiakkailleen sekä tehostamaan toimintaansa. Silverskin on löytänyt paikkansa digitaalisoituvan maailman hyväntahtoisena hakkerina.

Pelastamassa kybermaailmaa – palvelu kerrallaan

Silverskin on koko historiansa ajan pyrkinyt auttamaan digitaalisten palveluiden turvaamisessa ja suojaamaan tärkeät kohteet kyberhyökkäyksiltä sekä muulta väärinkäytöltä. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa Silverskinin toiminta tavoitteli digitalisaation vauhdittamista tuottamalla palveluita, joiden avulla Silverskinin asiakkaat saavat varmuuden digitaalisen liiketoimintansa turvallisuudesta. Silloin asiakasyrityksetkin pystyvät luottamaan uusiin, digitaalisiin tapoihin tuottaa arvoa omille asiakkailleen ja saavat rohkeutta panostaa uusiutumiseen.

Havaintoja matkan varrelta

Olemme viimeisen kymmenen vuoden aikana auttaneet lukemattomia asiakkaita parantamaan kyberturvallisuutensa tasoa ja korjaamaan puutteita, jotka olisivat mahdollistaneet esimerkiksi asiakastietojen varastamisen, lainojen koron muokkaamisen, sähkökatkoja tai jopa äänten väärentämisen vaaleissa. Nämä ja vastaavanlaiset väärinkäyttömahdollisuudet voisivat aiheuttaa haittaa paitsi organisaatioille ja niiden asiakkaille, myös yhteiskunnan toiminnalle laajemmin.

Ilokseni olen huomannut, että vuosikymmenen aikana suomalaisten yritysten osaaminen ja vaatimukset kyberturvallisuudelle ovat kasvaneet merkittävästi. Tietoturva on tullut olennaiseksi osaksi tuotekehitystä ja digitaalista toimintaympäristöä. Silti kokemuksemme osoittaa, että maailmaa ei saada valmiiksi täksikään jouluksi. Uudet teknologiat tuovat mukanaan paljon hyvää, mutta myös uusia haavoittuvuuksia ja hyökkäystapoja eikä aina inhimillisiltä virheiltäkään vältytä. Silverskinin työ siis jatkuu.

Tavoitteena luottamuksen arvoinen teknologia

Me Silverskinillä pyrimme luomaan asiakkaillemme tilannekuvaa kyberturvallisuuteen liittyvistä riskeistä, auttamaan riskien pienentämisessä hyväksyttävälle tasolle sekä kouluttamaan henkilöstöä toimimaan turvallisesti. Kaikki tämä, jotta asiakkaidemme liiketoiminta voi jatkua häiriöttä. Siksi Silverskin on olemassa. Haluamme olla asiakkaillemme kumppani, joka happotestaa teknologiat hakkerin näkökulmasta, tunnistaa heikkoudet ennen rikollisia, ja auttaa korjaamaan puutteet ajoissa, niin että käytetty teknologia olisi tukeva alusta toiminnalle.